Teslas salg i Norge øker etter hvert som det stabiliserer månedlige leveranser etter problemer

Norge har vært et toppmarked for Tesla i mange år, til tross for den lille størrelsen, og hver gang det ser ut til salget øker Teslas salg igjen.

Det skjer igjen da Teslas leveranser er trending omtrent dobbelt så høy som i fjor, og bilprodusenten stabiliserer månedlige leveranser.

Home Solar Power

Tesla har en syklisk produksjonsprosess som resulterer i at modell S og modell X-kjøretøy blir produsert i store batcher for bestemte markeder.

Det resulterer i store forsendelser som rammer noen markeder og i Norge forårsaket det mange problemer tidligere i år.

Bilforhandlerens forsendelser ble tatt av veien for å bruke transportører med “farlige” lastebiler som ikke samsvarer med Norges regler og det resulterte selv i et krasj med skadede Tesla-kjøretøy.

Noen måneder senere ser det ut til at “slowdown” i leveranser egentlig handler om å stabilisere månedlige leveranser for å unngå stor fart i slutten av kvartalet.

Normalt vil Tesla bare levere en håndfull biler i løpet av de første 2 månedene i kvartalet, og leverer deretter en utrolig mengde biler i løpet av den siste måneden et kvartal.

Ta for eksempel første kvartal 2018. Tesla leverte bare 215 biler i januar og 81 biler i februar, men det leverte 1.403 biler i mars, som faktisk var da Tesla begynte å ha problemer med sine forsendelser.

Nå i andre kvartal leverte Tesla 716 biler i april og 519 biler i mai. Det er mer enn 3 ganger antall biler som Tesla leverte i samme periode i fjor.

En tilsvarende mengde kjøretøy forventes å bli levert denne måneden i stedet for en spike av leveranser som i de fleste foregående kvartaler.

Tesla har nå levert over 3000 biler i Norge siden begynnelsen av året basert på registreringsdata.

Til sammenligning leverte Tesla litt over 1500 biler i samme periode i fjor.

Stigningen i leveranser bidrar til at Norge slår nye poster i salg av elbiler, som nå representerer flertallet av nye kjøretøysalg i markedet.

Som vi rapporterte i forrige måned, tror eksperter at EV-vekst i landet selv begynner å påvirke oljeindustrien.

Electrek er ta

Som jeg tidligere har sagt, tror jeg at Norge allerede har nådd tipping point for elektrisk kjøretøy adopsjon etter at EV har nådd en flertall markedsandel.

Og jeg tror det vil trenge som de neste 12 månedene vil bli enda mer vanvittig.

Audi e-tron quattro og Jaguar I-Pace slår begge på markedet i år, og da vil Model 3 bli levert i massene neste år.

Jeg tror tallene i Norge blir vanvittige.

Hva tror du? Gi oss beskjed i kommentarseksjonen nedenfor.